sala za svadbe novi sad blog statistika

Код већине парова веридба траје између 13 и 18 месеци, најпопуларнија боја венчања је плава, а како би оно било савршено младенци раде и до 25 сати недељно.

Једна компанија спровела је истраживање међу својим клијентима и донела резултате својих открића о љубави, веридбама, свадби и круни самог односа – браку.

Тако је већина парова (48 посто) прво “волим те” изрекла у раздобљу од првог до шестог месеца везе, а 41 посто за мање од месец дана што дефинитивно показује да светом влада пуно више романтичара него што се мислило.

Партнерове родитеље већина је упознала у првих шест месеци везе, а девет посто их је знало и од пре.

Веридба је код већине парова трајала 13 до 18 месеци, а мали је број оних који су се венчали врло брзо, тј. у оквиру шест месеци (само 4 посто парова).

Иако је тржиште планирања венчања у иностранству итекако развијено, већина младенаца је ипак само организовало своју свадбу. Њих 68 посто сами су се бавили тиме, а само осам посто је узело координатора који им је организовао читав догађај.

Иако се то многима не чини тако, планирање венчања одузима јако пуно времена, а 40 посто парова на то недељно потроши између 10 и 15 сати. Скоро половина ради до девет сати на томе, а мали број од три посто је прешао чак 25 радних сати недељно.

Позивнице су се годинама промениле, па могу бити класичне, у облику магнета или чак разгледнице. Већина младенаца (42 посто) одлучила се за магнете верујући да ће они бити најбољи подсетник.

Међу најпопуларнијим бојама венчања, односно темама биле су плава (код 37 посто парова), љубичаста (30 посто), зелена, наранџаста и бела.

Најпопуларнији месеци за венчање су јун и септембар, а дан погађате – субота.

И даље се већина парова одлучује за хотелске дворане или банкетне сале (39 посто), а затим на сеоска домаћинства и венчања на отвореном те голф клубове.

Без обзира каква путовања иначе воле, младенци се ипак већином за медени месец одлучују за тропска острва, као идеална места за опуштање, уживање и велнес. У европске градове путује 11 посто младенаца, на друга места такође 11 посто, а у авантуру попут сафарија упушта се 7 посто њих. На медени месец уопште није отишло 16 посто парова.

Извор: Бебац портал